Претражи овај блог

недеља, 6. децембар 2020.

Bobbyteens

 


     Bobbyteens su neka vrsta trash/garage supergrupe iz San Francisca.Njihove pesme su retko duže od dva minuta a glavni im je prioritet rock'n'roll energija.Oni koji vole ovakvu vrstu muzike reći će da muzika Bobbyteens liči na pomahnitalog Chuck Berrya,odsvirano sa amaterskim elanom.Oni koji ih ne vole reći će da Bobbyteens sviraju traljavo,falš pevaju,produkcija užasna...iako su ove kritike na mestu,one ignorišu važnu stvar:iskrenost belih klinaca zatrovanih rock'n'rollom.Grupe kao što su Supercharger,Mummies ili Trashwomen,sjajno pokazuju da bukvalno svako može da svira rock,ali samo srcem i ako ima šta da kaže.
     Russell Quan je svirao u Mummies a Tina 'Boom Boom' Lucchesi i Danielle Pimm u Trashwomen.Po raspadu ovih bendova,udružili su se,pronašli gitaristu Lisu Schenberg i,1996,Bobbytens su rodjeni.
     Undrground super-grupa je krenula u život sa serijom singlova za male,nezavisne izdavače.Muzika nastavlja tamo gde su njihovi raniji bandovi stali:drska zbrka klasičnih girl-group jadikovki.Uticaj Runaways je očigledan,ali stil i osećaj Bobbyteens sežu još dalje,u šezdesete i povezuju ih sa sastavima kao što je Shangri-Las,samo uz mnooogo više buke,feedbacka i distorzije.
     Na svojim albumima (tri,koliko je meni poznato) Bobbyteens glorifikuju životni stil neukroćene mladosti,iako su svi članovi već bili zagazili u tridesete godine života.
     Možda muzika Bobbyteens nije za izbirljive,ali nema boljeg soundtracka za laganu vožnju centrom grada tokom trodnevnog pijanstva.

Fast Livin' & Rock'n'Roll  (Lipstick,1998)


Not So Sweet  (Screaming Apple,2000)


Cruisin' For A Bruisin'  (Screaming Apple,2004)



     ...in coms

2 коментара:

  1. https://mega.nz/file/1IsCRLSK#3jRu2_z2g2eXZjTvZ9v0B6vCWO1_WV8U5TOxU5ndRvY
    https://mega.nz/file/9Z9QzTwC#aOC9GpFTdwwjLGyUPUSHcMAePA3FHf97sZaxbtit_Bo
    https://mega.nz/file/JJ1SUBoA#c227GJkUYGLwqaKGgsi3PKE8_ZbLVi2HGsi2sC5Wp4o

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...