Претражи овај блог

петак, 22. јануар 2021.

Rip Rig + Panic / Float Up CP

 


     Čak i tokom eklektičnih osamdesetih,teško je zamisliti da bi velika diskografska kuća angažovala band koji nikada nije uvežbavao svoj materijal,koji nije imao izrazitog,prepoznatljivog frontmana i koji se nazvao po albumu jazz saxofoniste Roland Kirka iz 1965.
     Pa ipak se takav slučaj dogodio 1981,kada je Virgin potpisao ugovor sa Rip Rig + Panic,post-punk grupom nastaloj u Bristolu,u kojoj su svirali:multi-instrumentalista Gareth Sager,bubnjar Bruce Smith (obojica ex-Pop Group),klavijaturista Mark Springer,basista Sean Oliver i pevačica Neneh Cherry.
     Virgin im je dozvolio da rade na svoj način i veoma brzo im je objavio nadrealno-razigrani debi LP,'God' i to u prilično neobičnom formatu 2x12".Previše radikalan za dnevno emitovanje ili značajniju prodaju,Bransonu se uloženi novac nije isplatio.
     Richard Branson i Virgin ne odustaju od banda i 1982 im izdaju novi,podjednako mahnit ali znatno strukturisaniji album,'I Am Cold'.Na krilima uspeha dva funky singla,'Storm The Reality Asylum' i 'You're My Kind Of Climate',album se probio u UK Top 40.
     Band nastupa na prvom WOMAD festivalu 1982,nakon čega ih Neneh privremeno napušta.Vratila se u Švedsku radi porodjaja a Andrea,sestra Sean Olivera,ju je zamenila.
     1983,vraćaju se u originalnom sastavu sa albumom 'Attitude',njihovim najkomercijalnijim ali,nažalost i poslednjim ostvarenjem.
     Smith,Cherry i Oliver su snimili jedan album kao Float Up CP za Rough Trade,nakon čega je Cherry nastavila solo karijeru.Sager je najpre osnovao grupu Head a potom takodje krenuo solo,kao i Springer koji je osnovao i sopstvenu etiketu 'Exit'.Sean Oliver se istakao kao session muzičar.Preminuo je 1990 u 27 godini.Bruce Smith je svirao sa Slits,New Age Steppers i PIL,a zajedno sa Sagerom,2010,obnovio je Pop Group.

God  (Virgin,1981)




I Am Cold  (Virgin,1982)


Attitude  (Virgin,1983)


Kill Me In The Morning  (Rough Trade,1985)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/VUVhAQiL#LT_4VB3pb8_r6i8vpWBiz1dFR6kq-wnVdPY5TcqP4NE
    https://mega.nz/file/tUE1RSxa#49ggsfAQi1OWzmf3fD_G7RqFh2XMZrAlNbFrQEp7w30
    https://mega.nz/file/BIdFDCrS#-0SY3N8mBAnjTQ8XuGBdxNt-0trtVVkne_5LPDj76j0
    https://mega.nz/file/UBUjkSIQ#eNZAebRY3tgG379b8vijOBxMkHzU4lIiM55Om2iC9eQ

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...