Претражи овај блог

понедељак, 15. фебруар 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Singles/Going Steady (UA,1979)

 

     Ako je ikada postojala grupa kojoj je bila neophodna 'greatest hits' kolekcija,to bi svakako bili Buzzcocks.Jedana od najinteresantnijih grupa sa Mančesterske scene sredinom sedamdesetih,na juriš je osvojila Britaniju serijom visoko-naponskih,duboko ispovednih pop singlova.
     Posle odličnog 'Spiral Scratch' EPa,Howard Devoto napušta Buzzcocks,ostavljajući Shelleyu i Diggleu kreiranje kratkih pop remek-dela.U vreme 'Ever Fallen In Love',septembar 1978,formula je kompletirana i band postaje redovan na top listama.'Singles/Going Steady' je izdat ubrzo posle trećeg Buzzcocks albuma,'A Different Kind Of Tension',1979,i na njemu se nalaze svi singlovi snimljeni za United Artists.A strane su na jednoj a B,na drugoj strani albuma.Od velikih hitova 'Love You More','Promises','Everbody's Happy Nowadays' pa do turobne 'Something's Gone Wrong Again' i repetativne 'Why Can't I Touch It?',album beleži kratkotrajni vrhunac Buzzcocksa i pokazuje zašto su bitni za kraj sedamdesetih isto kao Sex Pistols ili Clash.
     Teško je bilo ponoviti kvalitet ovog albuma,i tokom proba za novo studijsko ostvarenje,Buzzcocks su se raspali.'Singles/Going Steady' je esencijalan rock album,koji pokazuje kako se prave pametni i osećajni tro-minutni pop singlovi. 
Orgasm Addict
What Do I Get
I Don't Mind
Love You More
Ever Fallen In Love
Promises
Everybody's Happy Nowadays
Harmony In My Head
What Ever Happened To?
Oh Shit
Autonomy
Noise Annoys
Just Lust
Lipstick
Why Can't I Touch It
Something's Gone Wrong Again
Pete Shelley - guitar,vocals
Steve Diggle - guitar,backing vocals
John Maher - drums
Steve Garvey - bass
+
Garth Smith - bass (Orgasm Addict;What Ever Happened To?)

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...