Претражи овај блог

понедељак, 15. март 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Plastic Letters (Chrysalis,1978)

 

     ''Mi smo rock'n'roll grupa a ne punk bend'',izjavio je jednom prilikom Jimmy Destri,klavijaturista Blondie.I baš ova izjava ilustruje gde je mesto Blondie u odnosu na druge novo-talasne grupe.Svoj zvuk Blondie zasnivaju na inteligentnoj mešavini zvuka ženskih vokalnih grupa iz šezdesetih,'high school' popa i glam rocka iz sedamdesetih.
Uticaj prošlih vremena mnogo je izraženiji na debi albumu,uradjenom u jasnom pop maniru,dok je muzičko težište na 'Plastic Letters' pomereno ka čvršćem,težem zvuku.Tekstovi su na debiju tinejdžersko-nostalgični,dok su na 'Plastic Letters' zastupljene lične i intimne ispovesti Debbie Harry.Blondie se kreću ka jednom novom vidjenju pop muzike - koje u suštini,nosi nezaobilaznu romantiku,iskazanu na manje ili više provokativan način - nego li ka rock izrazu.
Kompozitorski rad je pravilno rasporedjen izmedju članova benda što,bez sumnje,doprinosi neophodnoj svežini ideja i podstiče zanimljivu raznovrsnost albuma.
Debbie blista sa svojim vokalom,mada se može reći da više 'glumi' tekstove,nego što ih peva.
Pametan,zabavan album koji je predstavljao komercijalni proboj za band (pre svega mudrim izborom singlova) i učvrstio njihovu reputaciju odličnog rock'n'roll benda.Slušajući 'Plastic Letters' potpuno je jasno zašto su Blondie (dobro de,samo Debbie) postali rock ikone.


Fan Mail
Denis (Randy & The Rainbows)
Bermuda Triangle Blues (Flight 45)
Youth Nabbed As Sniper
Contact In Red Square
(I'm Always Touched By Your) Presence,Dear
I'm On E
I Didn't Have The Nerve To Say No
Love At The Pier
No Imagination
Kidnapper
Detroit 442
Cautious Lip
Deborah Harry - vocals
Chris Stein - guitar,bass,vibraphone
James Destri - keyboards,synthesizers,vocals
Clem Burke - drums,vocals
+
Frank Infante - bass,guitar
Dale Powers - background vocals ('Kidnapper')

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...