Претражи овај блог

петак, 16. април 2021.

Sin 34

 


     Sin 34 je Američki hardcore band osnovan 1981 u Santa Monici,California.Oni su jedan od prvih (ako ne i prvi) USA hardcore punk bandova koje je predvodila devojka,Julie 'Jules' Lanfeld.Ritam sekcija grupe je 1984 osnovala band Painted Willie i potpisala za SST.
     Sin 34 su svirali ispred Dead Kennedys,TSOL,Fear,Social Distortion i Circle Jerks a prvi snimci se mogu naći na kasetnim kompilacijama 'Meathouse' i 'Charred Remains'.
     1982 band snima prvi SP,'Die Laughning' za etiketu Spinhead koju je osnovao njihov basista Phil Newman.Album 'Do You Feel Safe?' objavljen je 1983.
     Pozitivne kritike,podrška college radio stanica i lokalna popularnost,nisu se odrazili na tiraž albuma (prodato samo 2500 komada originalnog izdanja) i band se razilazi.
     2008,Julie okuplja originalnu postavu koja nastupa uglavnom po Južnoj Kaliforniji.2015,Phil Newman je tragično nastradao na jedrenju i band nema nameru da nastavi dalje.

Do You Feel Safe?  (Spinhead,1983)



link in...

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...