Претражи овај блог

субота, 10. јул 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Fresh Fruit For Rotten Vegetables (Alternative Tentacles,1980)

 

      'Fresh Fruit For Rotting Vegetables' je nastao u vreme kada je posustao prvi punk talas.Dead Kennedys su na ovom albumu iskovali sopstveni,teži i besniji zvuk te tako odveli punk do sledeće,logične,faze razvoja.Povezujući blistave,režuće akorde i hiperaktivni bas sa oporim,urlajućim vokalom Jello Biafre,bend nemilosrdno isporučuje okrutne,bezočne i sarkastične opaske o konzervatizmu,nasilju,bahatim političarima,kapitalističkoj pohlepi i drugim ljudskim glupostima.I sve to na zloban,satiričan način koji drži njihov beskompromisni politički stav daleko od didaktičkog.
     Tanka produkcija razblažuje muzički vitriol,ali ga bes i brzina održavaju tokom malo više od pola sata,koliko album traje.Surf i rockabilly daju ekscentričan okvir Dead Kennedys punku.Nisu sve numere na 'Fresh Fruit...' podjednako kvalitetne ali tu su klasici poput 'Kill The Poor','Let's Lynch The Landlord','California Uber Alles','Chemical Warfare' i 'Holiday In Cambodia',koji su pomogli da se definiše hardcore punk kao žanr i zbog kojih,apslolutno,treba čuti album.

Kill The Poor
Forward To Death
When Ya Get Drifted
Let's Lynch The Landlord
Drug Me
Your Emotions
Chemical Warfare
California Uber Alles
I Kill Children
Stealing People's Mail
Funland At The Beach
'Ill In The Head
Holiday In Cambodia
Viva Las Vegas  (Elvis)
Jello Biafra - lead vocal
East Bay Ray - guitar
Klaus Flouride - bass,backing vocals
Bruce 'Ted' Slesinger - drums
+
6025 - rhythm guitar ('Ill In The Head)
Paul Roessler - keyboards (Drug Me;Stealing People's Mail)
Ninotchka - keyboards (Drug Me),backing vocal (Chemical Warfare)

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...