Претражи овај блог

уторак, 6. јул 2021.

Honeymoon Killers (Les Tueurs De La Lune De Miel)

 


      Brussel-ski band,koji je još 1974 osnovao Yvon Vromman.Njihov muzički stiul bi se mogao okarakterisati kao 'masakr sviž žanrova';haotično,agresivno,zabavno,sa postavom koja se menjala skoro svake nedelje.
     1980,band se pojačava sa dva člana Aksak Maboul (jedan od stotinu projekata Marc Hollandera,osnivača Crammed Disks) ,Vincent Kenisom,Marc Hollanderom i pevačicom Veronique Vincent.
     Novi album pojavljuje se 1981 i na njemu su Killers promenili stil,koji je sam Vromman opisao kao nešto izmedju Jacques Brela i James Whitea.'Route Nationale 7',singl sa albuma,postaje veliki hit u Francuskoj i Belgiji.Ono što iznenedjuje je ogroman uticaj koji je ovaj album ostvario u Engleskoj i Nemačkoj,gde je,uprkos pevanju na 'stranom' jeziku,dobio fantastične kritike (čak su se pojavili i na naslovnoj stranici NME).
     1983,Amerika i Japan pokazuju sve veće interesovanje za grupu,očekivao se novi album ali za Honeymoon Killers je bilo prekasno;zbog nepremostivih muzičkih razlika band se raspada početkom 1985,neposredno po završetku prve Japanske turneje.
     Yvon Vromman je preminuo 1989.

Special Manubre!  (Kamikaze,1977)



Les Tueurs De La Lune De Miel  (Crammed Discs,1981)



...in coms

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZPA8PXZu5XrIbv5SjRXXnIHfW1EgFi7rfBk
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZ6A8PXZWcroGrRN6d4VObnQRrLRfL1afvzV

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...