Претражи овај блог

четвртак, 15. јул 2021.

Kraut

 


     Kraut su Američki hardcore punk band osnovan u NYC,1981 i nikakve veze nemaju sa Nemačkom.Originalnu postavu su činili:Davy Gunner,Doug Holland,Don Cowan i Johnny Feedback.
     Prvi put su nastupili pred publikom kao predgrupa Clash u junu 1981.Iste godine objavljuju dva singla,'Kill For Cash' i 'Unemployed' za sopstvenu etiketu Cabbage Records.
     Za vreme rada na debi albumu 'An Adjustment To Society',sprijateljili su se sa Steve Jonesom (ex-Pistols,tada u Professionals) koji je i gostovao u tri numere sa albuma.Album se pojavljuje 1982,ponovo u izdanju Cabbage Records.
     Mini Album,'Whetting The Scythe' i USA turneja slede 1984.Sredinom osamdesetih,dodaju još jednog gitaristu u postavu,Christopher Smith,i okreću se hard rock/heavy metal zvuku.Ova promena dovela je do odlaska Doug Hollanda u Cro-Mags i raspada grupe.
     Sva četiri originalna člana ponovo su se okupili 2002 radi svirke u CBGBs,što je zabeleženo na albumu 'Live At CBGBs' (2004).

An Adjustment To Society  (Cabbage,1982)



link in...

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...