Претражи овај блог

понедељак, 19. јул 2021.

Chilli Willi & The Red Hot Peppers

 


     Chilli Willie & The Red Hot Peppers su jedna od pionirskih pub rock grupa u Britaniji,početkom sedamdesetih.Svirali su opušteni mix rock'n'rolla,R&B,countrya i folka.Grupu su osnovali Martin Stone i Philip Lithman,kasnije poznat kao Snakefinger.,obadvojica bivši članovi Junior's Blues Banda.Lthman se krajem šezdesetih preselio u San Francisco,a Stone se priključio Savoy Brown.
     Po Lithmanovom povratku iz Amerike ponovo su počeli da rade zajedno i snimili su album 'Kings Of Robot Rhythm' sa pevaćicom Jo-Ann Kelly i članovima Brinsley Schwarz.
     Album je izdat 1972 a iste godine duo postaje pravi band,uz Paul 'Dice Man' Baileya,Paul Rileya i Pete Thomasa.Tokom sledeće dve godine postaju veoma popularan 'živi' band na ostrvu.
     1974 objavljuju album 'Bongos Over Balham'.Ploča se očajno prodavala i grupa se razilazi 1975.
     Pete Thomas je postao bubnjar Costellovih Attractions,Riley je svirao sa Graham Parkerom,Bailey je osnovao Bontemps Roulez a Stone je neko vreme svirao sa Pink Fairies pre nego što je batalio muziku.Lithman se vraća u San Francisco i počinje saradnju sa Residents,pod imenom Snakefinger.

Kings Of The Robot Rhythm  (Revelation,1972)


Bongos Over Balham  (Mooncrest,1974)




links in...

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZ3keCXZBe6t61Kvxa7YKIsupjJ4JHI2iha7
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZVXeCXZtNwBbKO8XQ8cEWBDPVYbC4sl4q87

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...