Претражи овај блог

четвртак, 22. јул 2021.

Slickee Boys

 


     Punk/Grarage rock band iz Washingtona.Grupu su 1976 osnovali gitaristi Kim Kane i Marshall Keith uz Marthu Hull na vokalima.Prvi EP 'Hot And Cool' snimaju iste godine a debi LP,'Separated Vegetables',godinu dana kasnije.
     1978,Mark Noone je novi vokal,umesto Hull.1983,njihov video za numeru 'When I Go To The Beach',plasirao se na drugo mesto MTV takmičenja Basement Tapes.
     1988,jedan od osnivača banda Kim Kane napušta Slickee Boys.Grupa je nastavila dalje sa dugogodišnjim roadiem John Hansenom kao ritam gitaristom sve do raspada,1991.
     Nedugo po raspadu banda,Slickee Boys su počeli,u promenjivoj postavi,sa godišnjim reunion nastupima uglavnom u nedeljji izmedju Božića i Nove Godine.
     Sredinom osamdesetih Slickee Boys su formirali svoj rockabilly alter ego,The Wanktones.Na nekim nastupima Wanktones su čak bili predgrupa za Slickee Boys.Kao Wanktones snimili su i dva albuma:'Have A Ball Y'All' i 'Live At The Fontana Bowlarama'.

Somewhat Of An Anthology  (Decoit,2002)



link in...

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...