Претражи овај блог

недеља, 29. август 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Los Angeles (Slash,1980)

 

     Krajem sedamdesetih,punk rock i hardcore su se potpuno infiltrirali u muzičku scenu Los Angelesa.Black Flag,Germs i,posebno,X,predvodili su čopor.
     Debi album X,'Los Angeles',smatra se jednim od najboljih punk albuma svih vremena i to sa dobrim razlogom.Većina punkera je koristila svoj muzički diletantizam da bi stvorili sopstveni stil:medjutim,X su činili talentovani muzičari,rockabilly gitarista Billy Zoom,basista John Doe i vokal Exene,koja je sa Doeom pisala tekstove i stvarala slatke i britke vokalne harmonije.
      'Los Angeles' sadrži klasike benda,poput žalosne 'Your Phone's Off the Hook',priča o sexu i narkoticima zvana 'Johnny Hit And Run Paulene' te dva dugogodišnja koncerta favorita 'Nausea' i 'Los Angeles'..
     Doe i Exene su pevali o Los Angelesu kao o nadrealnoj noćnoj mori prepunoj psycho speed freakova..Producent je bio Ray Manzark,kome su odali počast obradom 'Soul Kitchen',koja bi uplašila i Morrisona.
     X su bili previše 'art' da bi se uklopili u LA hardcore scenu - koristili su bes i elektricitet punka ali su u konačni mix dodali i dosta rockabillya a kasnije i countrya.
     'Los Angeles' je moćan dokument West Coast punka osamdesetih.

Your Phone's Off The Hook,But You're Not
Johnny Hit And Run Paulene
Soul Kitchen  (Doors)
Nausea
Sugarlight
Los Angeles
Sex And Dying In High Society
The Unheard Music
The World's A Mess,It's In My Kiss
Exene - vocals
John Doe - bass,vocals
Billy Zoom - guitar
DJ Bonebreake - drums
+
Ray Manzarek - organ,synthesizer

Нема коментара:

Постави коментар

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...