Претражи овај блог

четвртак, 19. август 2021.

Kitchen & The Plastic Spoons

 


     Kitchen & The Plastic Spoons su osnovani u Stockholmu,Švedska,u proleće 1980.Band su činili Anne Taivan (vocal),Helena Lonnquist (synths),Iggo Karlsson (synths),Jackie Pazda (bass) i Mats Wigerdal (drums).Posle par živih nastupa,za samo dva dana,snimili su debi singl 'Serve You!'.Patrik Lindvall (guitar) se priključuje grupi za njihov drugi singl,'Ice Cream To God',početkom 1981.Muzika grupe je postajala mračnija i teža,kao i odnosi unutar benda.Anne ih ubrzo napušta a u bend dolazi nova pevačica Iodine Jupiter.Nova postava je objavila par snimaka na lokalnim kompilacijama i raspala se krajem 1981,pred snimanje svog debi albuma.
     Kitchen & The Plastic Spoons su bili tipični pripadnici tadašnje DIY post-punk generacije:sami su producirali svoje singlove,svirali su synth orijentisanu,energičnu i haotičnu muziku,i brzo se raspali.Iza njih su ostala samo dva singla kao podsećanje na jedan od najoriginalnijih Švedskih bendova.

Serve You!  (Kitchoons Plastics,1980)


Ice Cream To God  (Castor,1981)





...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/5R8mmYwI#8rsOcmXATOPaoSH5CPJfB1wUtB0vIxyBmQ6czk_ztVM
    https://mega.nz/file/RNtCVABC#XKSb6AhzM6LcDG-hi55buIMh-o26rX7stHH8iZzpRU8

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...