Претражи овај блог

среда, 25. август 2021.

Nyam Nyam

 


      Grupa je osnovana u Hullu,1979, i njeno jezgo su činili Paul Trynka (vocal,guitar),Trevor Simpson (bass) i Steve Jessop (drums).Ubrzo postaju jedan od najboljih mladih post-punk bendova u Hullu i njihov prvi snimak,numera 'Knowledge',je uključena na izuzetno retku Hull kompilaciju 'Mrs Wilson's Children'.
     Sledeći singl,'When We Can't Make Laughter Stay' je,1981,objavila mala etiketa Vital.Singl je privukao pažnju New Order basiste,Peter Hooka koji je pruducirao naredni SP,'Fate/Hate'.Sa Hookom za mix pultom,pesma zvuči poput najboljih radova New Order sa režućim gitarama i pulsirajućim discoidnim ritmom.
     Za debi album grupe interesovanje je pokazao Ivo Watts-Russell,glava 4AD,ali je on ipak izdat za Beggars Banquet pod-etiketu Situation 2,1984.
     Još jedan EP,'The Architect' je izdat za Situation 2,1985 a onda su se Nyam Nyam raspali.
     Paul Trynka je autor hvaljenih biografija David Bowiea i Iggy Popa i saradjivao je sa brojnim časopisima (The Guardian,The Times,The Independent...) pišući o muzici i popularnoj kulturi.

Hope For Heaven  (Situation 2,1984)



...in coms

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...