Претражи овај блог

четвртак, 12. август 2021.

Play Dead

 


     Engleski post-punk band iz Oxforda čija je muzika često povezivana sa UK Decay i Sex Gang Children,mada sebe nikada nisu smatrali gothic bandom.
     Originalnu postavu su činili Rob Hickson (vocal),Pete Waddleton (bass),Mark Smith (drums) i Re-Vox (guitar).1981,Re-Voxa je zamenio Steve Green,koji je svojim specifičnim gitarskim talentom,odveo grupu u novom pravcu.
     Play Dead su izdali brojne singlove i dva albuma za razno-razne nezavisne izdavače (Fresh,Jungle,Situation 2...) pre nego što su osnovali sopstvenu firmu,Tanz,za koju su snimili svoj poslednji album,'Company Of Justice',1985,u produkciji čuvenog Conny Planka.
     Uprkos pohvalama koje su dobijali od poznatijih kolega (Killing Joke,Cult,Sisters Of Mercy...) i muzičke kritike,Waddleton napušta Play Dead 1986 i posle kratkotrajnog rada kao Beastmaster Generals,band se razilazi.

The First Flower  (Jungle,1983)


From The Promised Land  (Clay,1984)


Company Of Justice  (Tanz,1985)



PS : Priča se da je Conny Plank odbio ponudu U-2 da producira album 'The Unforgetable Fire',da bi radio sa Play Dead na 'Company Of Justice'.Za neke ljude novac nije sve u životu!

...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/ZYlxmaLa#p8Yruzcuc5QgcyrvDqu9F8p4EFdbAo5jLTeo3dax_EQ
    https://mega.nz/file/tV0DSIJD#p--4PIpGAy75JXKNwjozAuwg1Nub423kAt3gxhCPZCA
    https://mega.nz/file/dQ8TSSKI#9ruNjvXFawwveMrJy4HHbb_COoIVKUkTOT8LsIMrxhA

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...