Претражи овај блог

петак, 17. септембар 2021.

Kowalski

 


     Grupu Kowalski su osnovali Uwe Fellensiek,Hans Baar,Rudiger Elze i Felix Engel.Sva četvorica su se poznavala od ranije,saradjujući u različitim bendovima iz Kelna,Bochuma i Wuppertala.Njihove zajedničke probe rezultirale su agresivnim industrial zvukom,prilično neobičnim u to vreme.Klavijature,razlilčitih vrsta,bile su podržane elektronski generisanom industrijskom bukom i zvučnim efektima.Neko je njihov zvuk okarakterisao kao 'rape of electronic'.
     Glavni faktor u muzici benda je neobično i definitivno jedinstveno sviranje gitare Elza,za koje čak ni kolege profesionalci ne mogu reći kako je izvedeno.
     Album 'Schlagende Wetter',1982,producirao je Conny Plank.Album ne postiže željeni uspeh u Nemačkoj.Nešto bolje prolaze u Evropi gde se pojavilo izdanje albuma na engleskom jeziku,'Overman Underground'.Virgin se stvarno potudio da zaradi na bendu ali im to nije uspelo,pa su ih otpustili i grupa se raspala,
     Uwe Fellensiek se posvetio glumi a ostala trojica su radili kao studijski muzičari.
     Početkom devedestih pokušali su da se vrate na scenu što im baš i nije uspelo,pa su 1993,posle koncerta u Kelnu ponovo prestali sa radom.
     Tokom godina,Kowalski su stekli kult reputaciju zahvaljujući svom pionirskom radu na polju industrial muzike i njihov ugled je neprestano rastao,pa je originalna postava najavila nove snimke 2010.Ovaj materijal se na kraju pojavio tek 2018 pod imenom 'The Kowalski Protocols'.

Schlagende Wetter  (Virgin,1982)



link in...

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...