Претражи овај блог

недеља, 10. октобар 2021.

Hot Records

 


     Graeme Regan i Martin Jennings su osnovali Hot Records,1982 u Sydneyu.Prvo izdanje mlade kompanije je album 'Sideroxylon' Celibate Rifles.Hot Records je uskoro postao dom Laughing Clowns,Lighthouse Keepers,Triffids i Wet Taxis.Kompanija je pružila šansu i jazz/new age/world music izvodjačima poput Chris Abrahamsa,Benders,Gondwanaland...,i pioniri su u prezentovanju muzike Aboridžina (Warumpi Band,Coloured Stone).
     Posle početnog uspeha na top listama,krajem osamdesetih kompanija zapada u novčane probleme,što je i prinudilo jednog od osnivača,Regana,da se posveti menadžerskom poslu (Ed Kuepper).
     Hot Records uspevaju da ponovo stanu na noge posthumno izdajući albume jazz pevačice Eve Cassidy u UK.Ovaj uspeh je i doveo do kraha kompanije.Naime,Martin Jennings je,umesto da plati Američkog izdavača,novac iskoristio u privatne svrhe što je dovelo do sudskog procesa i kraja Hot Records.

This Is Hot Too  (Hot,1986)



link in...

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/tamhle/Zx5P5FZqFKl7/name/Uploaded-10-10-2021-at-11-14-57#!ZJZ4LmR2AQx3MGZ3AQOyAJVkZmMwAmqfF0MJpTMsHzuMqGOvZN==

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...