Претражи овај блог

понедељак, 11. октобар 2021.

Laughing Clowns

 


     Kako jedan od osnivača grupe Saints,Ed Kuepper je bio muzička okosnica benda koji je svirao punk u Brisbaneu,1975.Preselivši se u London,Saints nisu postigli takav uspeh kao u Australiji - dok su punkeri su želeli thrash,Kuepper i Chris Bailey su se već okrenuli ćudljivijoj,mračnijoj muzici.
     Poslednji zajednički album Kueppera i Bailey,'Prehistoric Sounds',pokazuje u kom će se pravcu razvijati Kuepperovo pisanje pesama sa Laughing Clowns,po povratku u Australiju,1979.
     Instrumentalna postavka Laughing Clowns,omogućila je da zvuče veoma drugačije od tradicionalno orijentisanih Saints.Bubnjarski stil Jeffrey Wegenera mnogo toga duguje jazzu i swingu.U sve su umešani i duvači,akustični bas,električni bas i klavir.Slušajući Laughing Clowns albume kao što su 'Mr.Uddich Schmuddich Goes To Town'(1982) i 'Law Of Nature'(1984),teško je reči gde prestaju jazz uticaji i počinje post-punk.
     Ed Kuepper,nesumnjivo umetničko jezgro benda,trudio se da uvek bude okružen talentovanim muzičarima različitog 'backgrounda'.
     Izgledalo je da se postava konačno ustalila na albumu 'Law Of Nature' - po kritičarima njihov najbolji LP - na kome su,osim Kueppera svirali i bubnjar Wegener,basista Peter Walsh i Louise Elliot na saxofonu,ali ih Walsh napušta posle Australijske i Evropske Turneje,
     Postavu proširuju Glad Reed (trumpet),Dianne Spence (sax) i Louis Tillet (piano).U oktobru 1984,započinju snimanje albuma 'Ghost Of An Ideal Wife',ali se grupa do kraja godine raspada,ostavljajući Kueppera da sam završi LP.
     Elliot i Wegener se priključuju Saints na Australijskoj turneji,a Kuepper započinje rad na svom prvom solo albumu 'Electrical Storm'.
     Od 2004,Kuepper i Wegener više puta obnavljaju Laughing Clowns radi živih nastupa.

Cruel,But Fair-The Complete Clowns Recordings  (Hot,2005) 3 x CD



    
...in coms 

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/wI1GRQIY#VdretkAoJO_jLf-XNustY9-i5yPQfd5m-_jvXj3UG5c
    https://mega.nz/file/JA9yHIjK#YryzxosnzqeC0yJ431brctYNsvwT_7AqB7BK5wFqozU
    https://mega.nz/file/Fc90FAwQ#NogxZ_5r2OuIKmYv5RfPah8fE3hNEU2hyFn7F1-PWwE

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...