Претражи овај блог

понедељак, 29. новембар 2021.

BUY, BEG OR STEAL : Metamatic (Virgin,1980)

 

     Foxxov poslednji album sa Ultravox,'Systems Of Romance',na mnogo načina predstavlja i prvi solo album John Foxxa.Band je dostigao svoj kreativni vrhunac i Island ih je otpustio,iako je Foxx več najavio odlazak.Povukao se u svoj studio i započeo rad na albumu 'Metamatic' - albumu koji će postati prekretnica u elektronskoj muzici.
'Metamatic' donosi usamljeničku i opsednutu viziju.Iako nije SF koncept album,atmosfera je sterilna i hladna prepuna robotskih ritmova i zavijajućih synthesizera.Foxxov otudjen vokal izaziva jezu.Ovo je neobično vizuelan album i sam Foxx je opisao pesme kao mogući soundtrack za kratke filmove.'Plaza','030','A New Kind Of Man','No-One Driving' i 'Metal Beat',neke su od izuzetnih pesama sa albuma uz,naravno,prvi Foxxov singl 'Underpass',jednu od njegovih najpoznatijih numera.
Svako ko živi ili radi u gradu smesta će se povezati sa temama na 'Metamatic' - stakleni tornjevi i beton,industrija,putevi,mostovi,transport,gomile ljudi,siva odela...
'Metamatic' je tokom godina samo potvrdio svoje kvalitete i sa povratkom analognih synthesizera u elektronsku muziku,zvuči uzbudljivo kao i davne 1980 i svakako podjednako značajno.
Plaza
He's A Liquid
Underpass
Metal Beat
No-One Driving
A New Kind Of Man
Blurred Girl
030
Tidal Wave
Touch And Go
John Foxx - vocals,rhythm machines,synthesizers,keyboards
+
John Wesley Barker - synthesizers,keyboards
Jake Durant - bass

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...