Претражи овај блог

петак, 26. новембар 2021.

Let's Active

 


     Mitch Easter i njegov ortak iz detinjstva Chris Stamey svirali su u raznim benovima sredinom sedamdesetih u rodnoj Severnoj Karolini.
     Posle Stamey-ovog odlaska u NYC (osnovao dB's),Easter je uspeo da sklopi prilično kvalitetan studio u svojoj garaži.Producirao je ili snimao albume za Stameya,REM,Pylon,Beat Rodeo...Pojavljuje se i kao solista sa dve numere na kompilaciji 'Shake To Date' u izdanju Shake Records.
     Zajedno sa Fay Hunter i tada sedamnaestogodišnjom Sarom Romweber osniva Let's Active i 1981 prvi put nastupaju u Atlanti kao predgrupa REM.Sa REM kreću i na Američu turneju,dodajući Lynn Blakey (guitar/keyboards) u postavu.
     Romweber napušta grupu 1984,tokom UK turneje a neposredno po izdavanju albuma 'Cypress'.Ubrzo se razilaze (privatno i profesionalno) Easter i Hunter.
     Easter nastavlja rad sa Let's Active uz pomoć dvojice članova The Windbreakers,Jay Pecka i Tim Leea.1985 bend pojačava rock novinarka Angie Carlson (guitar/keyboards).'Big Plans For Everybody' je,takoreći,solo album Eastera koji je odsvirao većinu instrumenata i uradio produkciju i mix.
     Brojne personalne promene prethodile su poslednjem Let's Active albumu,'Every Dog Has His Day',koji je ponovo kompletno Easterovo delo iz učešće bubnjara Eric Marshalla i Angie Carlson.
     Let's Active su prestali da postoje 1990 (kada i brak Eastera i Carlson).
     2014,Easter i Romweber su održali dobrotvoran koncert kao Let's Active (Suzi Ziegler iz Game Theory je bila na bas gitari).
     I pored pohvala kritike,Let's Active su postigli skroman komercijalni uspeh i uglavnom su bili poznati zbog Easterovog producentskog posla.
     Easter je nastavio da se uspešno bavi produkcijom a svoj jedini solo LP,'Dynamico' objavio je 2007.
     Sarah Rpmweber je sa svojim bratom Dexterom (ex-Flat Duo Jets) radila u Dex Romweber Duo.Preminula je od moždanog tumora 2019.
     Originalna basistkinja,Fay Hunter izvršila je samoubistvo,2013.

Afoot  (IRS,1983)


Cypress  (IRS,1984)


Big Plans For Everybody  (IRS,1986)



     
...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/9UMkiZ6S#Xw5L56l4pv0o3TAuwGqy5PrF4joi1fK0GmZMyLUwYoI
    https://mega.nz/file/tNEUDTAK#tSluxyJ2axLPDqG0ypCDxXIRtQ9ThSkKGNE2QPNLZZs
    https://mega.nz/file/VJF0zLKa#auV2uw3rABi0kbaYwhphiQfW-RiYRAeL6a_QIHJQsDk

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...