Претражи овај блог

среда, 17. новембар 2021.

Dalek I Love You

 


     Liverpoolski bend osnovan 1977.Ime grupe je kompromisno rešenje:gitarista Alan Gill je želeo da se nazovu Darling I Love You a basista David Balfe-Daleks (po negativcima iz serije 'Dr.Who').Gill i Balfe su regrutovali klavijaturistu David Hughesa i synth playera Chris Shawa (plus ritam mašina) i tako je nastala prva od mnogih postava Dalek I Love You (kratko vreme sa njima je radio i Andy McCluskey,kasnije u OMD).
     Posle par singlova eksperimentalno/elektronskog pop zvuka,Balfe napušta bend i odlazi,najpre u Big In Japan a zatim u Teardrop Explodes.U vreme debi albuma,grupa je funkcionisala praktično kao duo (Gill i Hughes) da bi ubrzo i David Hughes otišao u OMD.
     I Andy Gill je zamrzao Dalek I Love You,pridruživši se starom ortaku Balfeu u Teardrop Explodes (ko-autor singla 'Reward').1981,Dalek I Love You se vraćaju,sa Gillom kao jedinim originalnim članom i izdaju najpre singl 'Heartbeat' a potom i album 'Dalek I Love You'.
     Gill nastavlja da pravi muziku saradjujući uglavnom sa mladim,lokalnim muzičarima i pokreće sopstvenu etiketu Bop A Dub,posvećenu isključivo kasetnim izdanjima.1985 pojavljuje se,samo na kaseti,album 'Naive' i ubrzo Dalek I Love You,zvanično prestaju da postoje.

Compass Kum'pas  (Back Door/Phonogram,1980)


Dalek I Love You  (Korova,1983)



...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/YAlGDJ4S#nugbdcJerYuUldDQENBkL1x4NOKH7vxk4zJlCfMI-Cg
    https://mega.nz/file/RUsnVCQB#l5SEPTivITmSkyrPoTGDlcZQAghWIhicD1fANTGxRz0

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...