Претражи овај блог

четвртак, 25. новембар 2021.

John Felice & The Lowdowns

 


     John Felice će zauvek ostati zapamćen kao pivom naliven i strujom napunjen vodja Bostonskih proto-punkera,Real Kids.Ova grupa nikada nije prikazala pun raspon njegovih mogućnosti pa je Felice 1987,za vreme privremene pauze benda,ponudio još jedan uvid u svoje muzičke mogućnosti sa kratkotrajnim projektom John Felice & The Lowdowns.
     Sa Lowdowns,Felice je snimio samo jedan LP,'Nothing Pretty' na kome je pregršt pesama o slomljenom srcu,propalom životu i tamnoj strani rock'n'rolla.'Nothing Pretty' donosi magičnii,ogoljeni zvuk Rolling Stonesa sa osloncem na klasičnu rock gitaru (Billy Borgioli iz Real Kids) i prepun je uličnih mudrolija i bazičnog rock'n'rolla.Felice blista u gorkom junkie lamentu 'Ain't We Having Fun',srceparajućoj 'I'll Never Sing That Song Again' i post-raskid temi 'Not The One'.
     Nažalost,izdavanje albuma se poklopilo sa bankrotom kompanije Ace Of Hearts,što je sprečilo širu publiku i kritiku da stekne uvid u tužan ali ne i sentimentalan pogled na život ovog kreativnog rokera.

Nothing Pretty  (Ace Of Hearts,1987)



link in...

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...