Претражи овај блог

недеља, 26. децембар 2021.

Distractions

 


     Grupu Distractions su 1975,u Manchesteru,osnovali školski drugovi Mike Finney i Steve Perrin.Dolaskom punka,band se ustalio u postavi Finney,Perrin,Pip Nichols (bass),Adrian Wright (guitar) i Alec Sidebottom (drums) i počeli su da mešaju svoje uticaje iz šezdesetih godina sa punk rockom.
      Njihov debi EP,'You're Not Going Out Dressed Like That' (TJM,1978),izazvao je interesovanje Factory Records,koji im izdaju singl 'Time Goes By So Slow' (1979).U vreme objavljivanja ovog singla Distractions su već u džepu imali ugovor sa Island Records,za koje objavljuju par singlova i album 'Nobody's Perfect',1980.Album je momentalno izazvao pažnju Britanskih medija ali je prodaja bila očajna pa Perrin napušta bend.Distractions u promenjivoj postavi nastavljaju sa živim nastupima još neko vreme da bi se konačno raspali krajem 1981.
     Finney je nastavio rad u Secret Seven i kasnije sa Art Of Noise,Arthur Kadmon (Perrinova zamena) se kratko zadržao u Fall a potom otišao u Kiss Kiss Bang Bang.Nichols je bubnjao za Glass Animals dok je Sidebottom osnovao samba bend Republic Of Swing.
     Perrin i Finney su obnovili Distractions 2010 i snimili LP sa novim materijalom 2012,'The End Of The Pier'.
     Finney je 2016 (bez Perrina) ponovo počeo da nastupa sa obnovljenim Distractions a od 2020 je promenio naziv benda (u kome je i originalni bubnjar Alec Sidebottom' u New Distractions.

You're Not Going Out Dressed Like That  (TJM,1978)


Nobody's Perfect  (Island,1980)




...in coms

1 коментар:

  1. https://app.box.com/s/nhp9w9iuuboi8wh0ad0brwiojtykgx0i
    https://app.box.com/s/hfsn9vx5u9pekh0v26d32kb4ndpnnd7m

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...