Претражи овај блог

субота, 25. децембар 2021.

Dolly Mixture

 


     Grupu su 1978 osnovale Debsey Wykes,Rachel Bor i Hester Smith deleći podjednako interesovanje za muziku Shangri-Las i Undertonesa.Preselivši se iz Cambridgea u London,Dolly Mixture počinju sa intenzivnim nastupima,privlačeći pažnju kako John Peela tako i magazina Sounds.To im donosi ugovor sa Chrysalis Records za koje snimaju prvi SP,'Baby It's You'(1980),obradu starog hita Shirelles.Devojke nisu bile zadovoljne singlom,producentom (Eric Faulkner iz Bay City Rollers) i uopšte tretmanom kompanije prema njima,smatrajući da Chrysalis želi da od njih napravi teen-pop grupu,što njima nije bio cilj.
     Sledeće singlove,'Been Teen' i 'Everything And More',snimaju za firmu Respond,u vlasništvu Paul Wellera.Oba singla su producirali momci iz Damned,Captain Sensible i Paul Grey.Postale su prijatelji sa Captain Sensibleom i gostovale,kao prateći vokali,na njegovom albumu 'Women And Captains First'.
     O sopstvenom trošku izdaju dupli LP,'Demonstration Tapes',1983,na kome se nalazi 27 demo snimaka koji pokrivaju gotovo čitav repertoar benda.
     1984 za Cordelia Records izdaju EP 'Fireside' koji donosi promenu u muzici Dolly Mixture i na njemu je šest,uglavnom instrumentalnih komada.
     Iste godine grupa se razilazi.
     Wykes i Smith su nastupale zajedno u grupi Ciming Up Roses,svirajući melodični dance-pop.Wykes je kasnije saradjivala i sa Saint Etienne.Bor je svirala u grupi Fruit Machine sve do kraja devedesetih.
     

Remember This:The Singles Collection  (For Us,2011)


Demonstration Tapes  (Dead Good Dolly Platters,1983)



links in...

1 коментар:

  1. https://app.box.com/s/q3saizr6s9e2ovqhn2rvt3gpfgk5zp9c
    https://app.box.com/s/gqfcb7lmmx1rt3v34njuzu494rrww4p3

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...