Претражи овај блог

петак, 24. децембар 2021.

Mo-dettes

 


     Amerikanka Kate Korus (aka Katherine Corris) je bila jedan od osnivača benda Slits.S' obzirom da su Slits u početku pokazivale više entuzijazma nego što su stvarno svirale i komponovale,Kate ih je napustila,nezadovoljna boravkom u grupi koja ne zna šta hoće.Na njeno mesto je uskočila Viv Albertine.
     Udruživši se sa Ramonom Carlier (vocal),Jane Crockford (bass) i June Miles-Kingston (drums,sestra Bob Kingstona iz Tenpole Tudor) osnovala je Mo-dettes.
     Devojke su se u početku nazvale The Bomberettes (i nastupile se par puta pod tim imenom a kao prateći vokali se pojavljuju na albumu John Calea 'Honi Soit') da bi promenile ime grupe u Mo-dettes,zbog trenutnih muzičkih trendova i Ramoninog 'chic' imidža.
     Posle dva singla ('White Mice' i 'Paint It Black'),sa producentom Roger Lomasom (Bad Manners,Beat),snimile su album 'The Story So Far' za kompaniju Deram.
     Ramona napušta grupu 1981 zarad solo karijere i menja je Sue Slack,a ubrzo odlazi i Korus,umesto koje dolazi Melissa Ritter.Unutrašnja neslaganja dovode do konačnog kraja Mo-dettes,1982.
     Miles-Kingston je pristupla pratećoj grupi Fun Boy Tree i posle jednog solo singla,radila sa Communards,Thompson Twins i Everything But The Girl.

The Story So Far  (Deram,1980)



...in coms

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...