Претражи овај блог

четвртак, 13. јануар 2022.

Frigidaire Tango

 


     Carlo Casale i Stefano Dal Col su 1977 osnovali punk grupu,Outkids.Posle serije koncerata bendu se priključuje klavijaturista Marco Breda,donoseći sa sobom prog,kraut i glam rock uticaje.Grupa menja ime u Trash,početkom osamdesetih a dolaskom basiste Diego Negrella i bubnjara Maurizio Battistelle,postaju Frigidaire Tango.
      Debi album,'The Cock',snimljen je 1981 i predstavlja specifičnu new wave viziju Frigidaire Tango.1983,u sopstvenoj režiji izdaju mini LP 'Russian Dolls'.1984,RAI započinje snimanje dokumentarnog filma 'The Last Concert',u kome su glavni protagonisti Frigidaire Tango i u kome se govori o problemima benda rastrzanog izmedju želje da živi od svoje muzike ili da se uklopi u društvo.
     Sredinom 1986 bend se raspada,delom iz razloga već navedenih u dokumentarcu a delom zbog neslaganja o daljem razvoju grupe.
     2007 pojavljuje se kompilacija 'The Freezer Box' i njen uspeh je predstavljao razlog za ponovno okupljanje benda,tako da su 2009 snimili i novi LP,'L'illusione Del Volo'.

The Cock  (Young Records,1981)


link in...

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...