Претражи овај блог

четвртак, 6. јануар 2022.

Savage Republic

 


     Savage Republic su tribal-industrial-art punk bend is Los Angelesa.Osnovani su početkom osamdesetih kao Africa Corps,ali su članovi benda (Bruce Licher,Mark Erskine,Jackson Del Rey,Robert Loveless i Jeff Long) promenili ime u Savage Republic,neposredno pred izdavanje debi albuma 'Tragic Figures' (1982,na Licherovoj etiketi Independent Project).
     Početkom 1983,objavljuju singl 'Film Noir' na čijoj se poledjini nalazila njihova obrada numere Mikis Theodorakisa,'O Andonis' (iz Gavrasovog filma 'Z').Iako su ovom pesmom privukli medjunarodnu pažnju bend se ubrzo raspada,ne uspevši da završe svoj drugi LP.Ovaj materijal su Loveless i Del Rey kompletirali i izdali kao 17 Pygmies pod imenom 'Jedda By The Sea'.
     Iako bend nije zvanično postojao,njihova izdanja postižu zapažen uspeh u Evropi pa se Savage Republic (u izmenjenoj postavi) vraćaju 1985 sa albumom 'Ceremonial' za kojim sledi i dupli živi 'Live Trek'.
     Nove promene u postavi prethode albumima 'Jamahiriya Democratique...' i 'Customs',nakon čega se Savage Republic ponovo razilaze.
     2002,Licher je sa Greg Grunkeom,Thom Fuhrmannom i Ethan Portom (sva trojica svirali u Savage Republic sredinom osamdesetih) reformirao bend,ali ih je napustio posle prve turneje.Ostali momci su popunili bend i nastavili da rade pod imenom Savage Republic.Poslednji album koji su objavili,2021,zove se 'Meteora'.

Tragic Figures  (Independent Project,1982)


Ceremonial  (Fundamental,1985)


Jamahiriya Democratique Et Populaire De Sauvage  (Fundamental,1988)


Customs  (Fundamental,1989)



    
...in coms 

1 коментар:

  1. https://app.box.com/s/bsdo2ilscsmqny6u40gy3il2gfx9uvkd
    https://app.box.com/s/xqu98rmyfpskx9q6ka7djzofnqhzlqjm
    https://app.box.com/s/vuy1c29jsy0l3e2v02vk4mdjj7yudnv9
    https://app.box.com/s/blf5ho2ttkfjk3rlxytfaec9vgwal8hu

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...