Претражи овај блог

уторак, 29. март 2022.

Die Unbekannten

 


     Die Unbekannten su,1981,osnovali Mark Reeder i Alistair Gray,Britanci privremeno nastanjeni u Berlinu.
     Vinilno su debitovali sa istoimenim EP-em,na kome bubnjeve svira Thomas Wydler.Radi se o kolekciji mračnih političkih numera kao što je 'cold war' klasik,'Radio War'.
     Kako je Reeder istovremeno radio i kao tonac za bend Malaria!,Die Unbekannten su dobili idealnu priliku da nastupaju širom Evrope kao predgrupa Malaeia!-e.Članovi Human League su im poklonili rani prototip Roland 606 drum computera i Reeder i Gray (uz Danny Briotetta na udaraljkama) snimaju novi EP,'Dangerous Moonlight'.Sledi singl 'The Game/Against The Wall',ponovo sa Wydlerom,loji postiže veliki uspeh i rani je primer darkwave-a.
     U sledećih par godina elktronika i ritam mašine postaju dominantne u zvuku Die Unbekannten (Wydler otišao u Die Haut).Koristeći disidentske veze,bend,praktično ilegalno nastupa u Madjarskoj i Čehoslovačkoj,da bi početkom 1983 svirali po Nemačkoj i Austriji,prateči Die Toten Hosen.Kako im je ritam mašina ukradena na jednom koncertu,bend se pojačava sa Michael Schauemerom (ex-P1/E) i Jeppe Eckholmom.
     1984,postava se opet menja.Umesto Eckholma (vratio se u Švedsku) i Schauemera (osnovao sopstveni Bend),novi članovi su Leo Walter i Helmut Wittler.Die Unbekannten dobijaju ponudu da prate New Order na Evropskoj turneji i,Reeder i Gray,zaključuju da je uz novu postavu potrebna i promena imidža,zvuka i pesama i Die Unbekannten postaju Shark Vegas.

Don't Tell Me Stories  (Vynil-On-Demand,2005)



link in...



1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...