Претражи овај блог

среда, 30. март 2022.

Factrix

 


     Post-punk/industrial bend Factrix su osnovali,1978,Joseph T.Jacobs (bass,vocal),Bond Bergland (guitar,vocal) i Cole Palme (electronics,vocal).Slično njihovoj Evropskoj industrial braći (Throbbing Gristle,Einsturzende Neubauten,Cabaret Voltaire) i Factrix su dopunili instrumentalizaciju tipičnu za rock bendove sa improvizovanim udaraljkama i manipulacijom trakama.Njihov sumorni,eksperimentalni zvuk savršeno se uklapao u zvuk koji su negovale diskografske kuće Mute ili 4AD,medjutim,kako su bili iz San Francisca,njihovi dometi su bili relativno ograničeni..
     Za pet godina zajedničkog rada uspeli su da snime jedan singl ('Empire Of Passion/Spice Of Life') i dva albuma ('Scheintot',i 'California Babylon',ovaj drugi zajedno sa Monte Cazazzom).Isuviše opskurni,čak i po merlilima undergrounda sedamdesetih i osamdesetih,Factrix su tokom godina stekli skroman kult status (jedan od najvećih obožavalaca je i Julian Cope).
     Većina njihovih studijskih snimaka,plus nerealizovani live snimci,objavljeni su na dvostrukom CDu,'Artifact',2003.

Artifact  (Storm,2003)



...in coms

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZJ9Q5VZCvxK3ogYBWVIKg9xLTI5xR2RoHEy
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZz9Q5VZ234Xs5J0pe0GExsnMTD8kJBM4zqX

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...