Претражи овај блог

среда, 13. април 2022.

Inu

 


     Sedam godina pre nego što su Boredoms privukli globalnu pažnju na Japansku eksperimentalnu scenu,Kansai No Wave bendovi su pokrenuli sopstvenu radikalnu muzičku frakciju.Aunt Sally,SS,Ultra Bide i INU su bili medju prvima koji su (i to ne samo u Japanu) pomešali hardcore punk,post-punk,noise i avangardnu muziku.
     Ko Machida,vokal INU,svoj prvi bend je osnovao još u srednjoj školi.Slušajući PIL,Can i Captain Beefhearta,svoj bend je nazvao (u čast Johnny Rottena) Kusare Orneko (Rotten Vagina).
     Ubrzo menjaju ime u INU (Dog ili Dogs) i menjaju gomilu članova,pre nego što se na mestu gitariste ustalio Masahiro Kitada.
     Svirajući sličnu vrstu post-punka kao i njihovi Britanski savremenici,emotivni,usijani nastupi brzo privlače pažnju Japan Records.'Meshi Kuuna!' (Don't Have Meals!),njihov jedini LP (iako postoje brojni očajno snimljeni živi albumi) snimljen je u martu 1981.
     Machida peva na Kansai dijalektu,delom repujući,delom recitujući stihove koji su fokusirani na bes i bol radničke klase.Muzički,INU su se bitno razlikovali od ultra-brzog punka SS,avangardnosti Aunt Sally i oštrog rocka Ultra Bide.Originalni u sopstvenoj interpretaciji punk i post-punka,može se reći da blago podsečaju na PIL,ali uz dosta humora.
     Nažalost,samo tri meseca pošto su objavili debi LP,Kitada napušta bend i svoj poslednji nastup INU održavaju u junu 1981.

メシ喰うな! / Meshi Kuuna!  (Japan,1981)



     
...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...