Претражи овај блог

уторак, 26. април 2022.

Mau Mau

 


     Grupu su 1981 osnovali bivši članovi DAF,gitarista Wolfgang Spelmans i basista,Michael Kemner.Kemner je napustio DAF 1979 i priključio se Fehlfarben,dok su Spelmansa,Delgado i Gorl izbacili iz benda 1980,tokom snimanja albuma 'Alles Ist Gut'.
     Spelmans,1981,sa pevačicom Tabu (Claudia Sennlaub) i Jaki Liebezeitom (Can) osniva Plaza Hotel,koji snimaju samo jedan singl,'Bewegliche Ziele',izdat 1983.
     Kemner napušta Fehlfarben posle drugog albuma i odmah se povezuje sa Spelmansom.Mau Mau postavu dopunjuju Fred Heimmerman (vocal,synth) i bubnjar,Lorenz Altendorf.Na snimanju albuma 'Kraft' učestvuju (kao gosti) i Jaki Liebezeit,Claudia Sennlaub,Mascha Ohlow i bivši menadžer DAF,Bob Giddens.
     Album je objavljen 1982 a nešto kasnije pojavljuje se singl 'Herzschlag',koji je svojevremeno bio prilično emitovan na radiju a kasnije se pojavio na brojnim NDW kompilacijama.Singl je znatno komercijalniji od albuma koji je doneo DAF-orijentisan NDW.
     Od sredine 1982,bend nastupa uživo sa promenjivom postavom u kojoj su samo Spelmans i Kemner stalni članovi.
     1983 je objavljeno da su Mau Mau završili svoj drugi LP,ali su snimci ostali nerealizovani sve do 2013,kada se pojavljuju kao bonus disk na japanskom izdanju albuma 'Kraft'.
     Iste godine Spelmans i Kemner raskidaju partnertstvo.Kemner je osnovao 20 Colors,dok se Spelmans posvetio video umetnosti.

Kraft  (Polydor,1982)



link in...

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...