Претражи овај блог

уторак, 28. јун 2022.

Jo Lemaire

 


     Belgijska pevačica koja je debitovala na muzičkoj sceni krajem sedamdesetih sa bendom Jo Lemaire + Flouze.Grupa postiže veliki uspeh 1981 sa albumom 'Pigmy World'.Album,a posebno singl 'Je Suis Venue Te Dire Que Je M'en Vais',romantična synthpop obrada Serge Gainsbourga,proslavili su Jo širom Evrope i Canade.1982,bend se raspada i Jo započinje solo karijeru.
     Prvi solo albumi,'Concorde' (dvojezični album,podeljen na Englesku i Francusku stranu) i 'Jo Lemaire' nastavljaju putem komercijalne uspešnosti,što se nije desilo i sa njenim prvim internacionalnim izdanjem za PolyGram International,'Stand Up',1987.
     U svakom slučaju Lemaire stiče brojne obožavaoce van Belgije,posebno u Nemačkoj,Holandiji,Francuskoj,Švajcarskoj i Canadi.
     1990 objavljuje kolekciju Francuskih pesama 'Duelle',a 1994,u saradnji sa Britanskom pevačicom Carmel,album 'Liverpool'.
     2000 započinje projekat u Flamanskim školama,koristeći muziku da bi ohrabrila decu da se koriste sa obadva govorna jezika u Belgiji.
     Njena poslednja muzička ostvarenja su albumi 'Flagrants Delices' (2001,sa Frank Ducheneom ex-Hooverphonic) i dupli,'Jo Prend La Mer' (2003).
     

Master Serie:Jo Lemaire  (PolyGram,1992)



...in coms

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...