Претражи овај блог

среда, 29. јун 2022.

Jo Squillo / Jo Squillo Eletrix

 


     Jo Squillo (aka Giovanna Coletti) se pojavljuje na Italijanskoj muzičkoj sceni krajem sedamdesetih kao članica jedne od prvih all-female punk grupa Kandeggina Gang.Ovaj bend je izdao samo jedan singl ('Sono Cattiva/Orrore',1980).Giovanna ih napušta 1981,i kao Jo Squillo započinje solo karijeru sa projektom Jo Squillo Eletrix.
     Sa novim bendom snima LP 'Girl Senza Paura',1981,na kome se nalazi 16 žestokih punk numera od kojh su neke ('Skizzo,Skizzo','Violentami,'Orrore'),svojevremeno izazvale priličnu senzaciju u Italiji.Album je potvrda njenog buntovničkog talenta i anarhističkog stava i neočekivano je dobro prodat u Italiji i Nemačkoj.
     1982 raspušta bend i nastavlja karijeru serijom,tipičnih za to vreme,new wave singlova ('Africa','Avventurieri'),da bi se,1984,sa albumom 'Bizarre',okrenula italo-disco zvuku (1991 je nastupila i na San Remu,zajedno sa Sabrinom Salerno).
     Od 1993 uglavnom se posvetila radu na televiziji.

Girl Senza Paura  (20th Secret,1981)




...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...