Претражи овај блог

субота, 27. август 2022.

Alien Sex Fiend


     Alien Sex Fiend su osnovani 1982,u Londonu.Postavu su činili Nik Fiend (Nik Wade,inače zaposlen u Batcave klubu),njegova supruga Mrs Fiend (Christina Wade),Yaxi Highrizer (David James) i Johnny Ha Ha (Johnny Freshwater).Brzo postaju poznati na goth sceni po svojoj mešavini psychobillya,mračne elektronike,industriala,semplova i maničnih vokala.Posle realizacije kasete 'The Lewd,The Mad,The Ugly And Old Nick' (demo i live snimci),1983,sklapaju ugovor sa Anagram Records i iste godine snimaju debi album,'Who's Been Sleeping In My Brain'.
     Debi LP,u produkciji Youtha (Killing Joke) širi oko sebe miris Alice Coopera i Cramps uz dodatnu electro-punk aromu,i na njemu su i prvi uspešni UK Indie singlovi,'Ignore The Machine' i 'Lips Can't Go'.
     Predstavljajući sve ono što su tabloidi mislili da je goth rock,Alien Sex Fiend su oduvek bili samo prateči bend Nik Wadea.1985,Freshwater napušta bend i Alien Sex Fiend nastavljaju kao trio,da bi po odlasku Jamesa,1988,postali duo koji i dalje nastupa kao ASF (poslednji album je 'Possessed' iz 2018).

Drive My Rocket:The Collection Pt.1  (Cleopatra,1994)


I'm Her Frankenstein:The Collection Pt.2  (Cleopatra,1995)


 

 

...in coms

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...