Претражи овај блог

недеља, 14. август 2022.

ANYTIME, ANYPLACE, ANYWHERE : Institutionalized

 

     Svaka generacija ima svoju tinejdžersku himnu.I verovali ili ne,takve pesme su postojale i pre 'Smells Like Teen Spirit'.Početkom osamdesetih,revolucionarni 'teen spirit' je personifikovan u hardcore bendu Suicidal Tendencies.'Institutionalized' je apsolutno zanosna pesma u kojoj virimo u glavu tinejdžera koji funkcioniše na potpuno drugačijoj talasnoj dužini od svojih roditelja,koji apsolutno nemaju pojma kako da se povežu sa njim.Naravno,čujemo samo jednu stranu priče,ali to nije važno.Ako roditelji žele da napišu pesmu o podizanju mahnitih tinejdžera - slobodno!
     Sirova snaga pesme je ogromna i predstavlja delirično katarzično oslobadjanje nagomilane frustracije,konfuzije i besa.'Institutionalized' je protkana crnim humorom i zvuči potpuno uverljivo.Uprkos zajebantskom video spotu,koji pesmi čini medvedju uslugu,'Institutionalized' je jedan od najboljih ikada snimljenih izraza tinejdžerskog razočarenja.


Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...