Претражи овај блог

среда, 17. август 2022.

Ama-Dots

 


     Ama-Dots su bili predvodnici alternativne scene u Milwaukee-u,ranih osamdesetih,i uz njihovo se ime najčešće vezivao termin post-punk.Čini mi se da je to veoma prikladno etiketiranje Ama-Dots,jer post-punk važi za termin koji je skovala muzička kritika za grupe sa izuzetno originalnim zvukom,a koje nije lako kategorizovati.
     Vodjena bas linijama Lise Wicklund,i obojena inventivnom gitarom Gary Strasburga,muzika Ama-Dots zvuči i danas iznenadjujuće sveže.
     Za sobom su ostavili jako malo zvaničnog materijala,pa je tim ova kolekcija,koju je objavila firma Rerun 2014,utoliko vrednija.Na njoj se nalazi najpoznatija numera benda,'Hit Girls',ali se,kao favoriti,nameću i druge pesme,poput 'The Cease Is Increase' ili 'Luxury With Her'.Nagoveštaji onoga što će kasnije postati industrial,nalaze se širom ovog izdanja.
     Da li je opravdano objavljivati ovakve kolekcije,ipak,relativno nepoznatog benda čak trideset godina kasnije...apsolutno da!

Ama-Dots  (Rerun,2014)



link in...

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...