Претражи овај блог

субота, 20. август 2022.

BUY, BEG OR STEAL : Fear Of Music (Sire,1979)

 

     Treći album New Yorškog kvarteta pojavio se 1979.Producent je,već drugi put za redom Brian Eno,koji je svoje elektronske trikove dodao funky/art rock numerama Talking Heads,pa čak i nešto afrobeata u intrigantnoj,uvodnoj numeri 'I Zimbra'.
     Prva strana je izuzetno čvrsta i spektakularno se zatvara sa apokaliptičnim funkom 'Life During Wartime' (''This ain't no party,this ain't no disco,this ain't no fooling around,this ain't no Mudd Club,or CBGB,i ain't got time for that now'') i opčinjavajuće zbijenom 'Memories Can't Wait'.
     Na strani dva svaka numera ima nešto drugo da ponudi.To posebno važi za uvrnuti pop 'Air' (u kojoj se protagonista guši zbog sopstvenih strahova) i jezivi swamp-funk 'Electric Guitar' koja poseduje i novo-romantičnu misterioznost,naglašenu basom i lakim kovitlacem elektronike.
     Krajem sedamdesetih se nije baš mnogo toga dešavalo u Americi,ali su tu bili Talking Heads kao jedno od retkih blještavih svetiljki u noči.

I Zimbra
Mind
Paper
Cities
Life During Wartime
Memories Can't Wait
Air
Heaven
Animals
Electric Guitar
Drugs
David Byrne - lead vocals,guitar
Jerry Harrison - keyboards,guitar,backing vocals
Tina Weymouth - bass,backing vocals
Chris Frantz - drums
+
Brian Eno - backing vocals (I Zimbra)
Gene Wilder - congas
Ari Up - congas
Robert Fripp - guitar (I Zimbra)
Lani,Laura & Tina - backing vocals (Air)
Julie Last - backing vocals (I Zimbra)
Assane Thiam - percussion
Hassam Ramzy - surdo (I Zimbra)
Abdou M'Boup - djembe (I Zimbra)

Нема коментара:

Постави коментар

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...