Претражи овај блог

среда, 24. август 2022.

Sex Gang Children

 


     Sex Gang Children su osnovani 1982 i jedan su od najranijih goth bendova i jedna od najpoznatijih grupa tzv. Batcave scene.Goth su svakako bili,ali su se od svojih savremenika,kao na primer Sister Of Mercy ili (pogotovo) All About Eve,razlikovali zbog blistave punk energičnosti.
     Sve je započelo singlovima kao što su gothabilly 'Into The Abyss' i 'Sebastiane',u kojoj se normalno-nenormalni vokal Andy Sex Ganga,savršeno slaže sa slatkasto-tužnom violinom Ginnie Hawes.
     Razdragan i neskladan,debi album 'Song And Legend'(1983),zasnovan na tribal (Adam Ant Vs. Theatre Of Hate) bubnjevima,predstavlja teme kojima će se Sex Gang Children i ubuduće baviti (grobnice,totalitarizam,Ivan Grozni...).
     Njihov je opus,mora se reći,ipak bio malo ograničen i koktel tribal ritmova i uvrnutih melodija počeo je da se beskonačno ponavlja.Sex Gang Children su se raspali u leto 1984,nakon što je nekoliko kadrovskih promena uzelo svoj danak.
     Andy Sex Gang se vratio 2013,sa novim albumom Sex Gang Children,'Viva Vigilante!'.

The Best Of The Hungry Years  (Receiver,1991)



link in...

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...