Претражи овај блог

четвртак, 18. август 2022.

UV Pop

 


     John White,momak iz Sheffielda,pokrenuo je svoj muzički projekat UV Pop i započeo sa nastupima 1982.Tada su UV Pop činili John i njegov Revox.Ova 'postava' je uskoro nastupala kao predgrupa za In The Nursery i Danse Society.Prvi singl,'Just A Game/No Songs Tomorrow',producirali su članovi Cabaret Voltaire i on mu je omogućio nastupe ispred Nico i John Cooper Clarkea.John se na kratko priključuje bendu Artery,kao gitarista ali ih napušta posle turneje po Italiji i Britaniji.
     UV Pop objavljuju albume 'No Songs Tomorrow' i 'Bendy Baby Man'.Komercijalni uspeh ga je dobrano zaobišao,pa se John povukao posle par samizdatih albuma u devedesetim.
     Danas su John White i UK Pop ponovo aktivni.John ponovo nastupa koristeći snimljene trake,ponekad praćen basistom ili još jednim gitaristom.U medjuvremenu,pojavila se gomila reizdanja starih snimaka i album 'Sound Of Silence',2022,sa 14 potpuno novih numera.

No Songs Tomorrow  (Flowmotion,1983)


Bendy Baby Man  (Extra,1986)




...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...