Претражи овај блог

уторак, 6. септембар 2022.

BUY, BEG OR STEAL : I Against I (SST,1986)

 

     Tri godine su prošle od 'Rock For Light' i puno toga se promenilo.Najočiglednija promena je muzika.Dani hardcore punka su prošli i umesto toga dobijamo pregršt numera umerenog tempa koji daje puno prostora Bad Brains da paradiraju sa drugačijim zvukom.Jeste,sporije je,ali moćna energija kojom su vešto baratili na debi albumu je još uvek prisutna.
     HR je standardan sa svojim 'pevačkim' preterivanjem ali zato ostatak benda razbija sa čvrstom funky svirkom.Solaže Dr.Knowa su svuda po albumu a ritam sekcija,Jenifer/Hudson,nikad nije delovala tako moćno i sigurno.Složio bih se sa mišljenjem da je 'I Against I' preteča funk metala.Uostalom ne znam kako bih drugačije i nazvao ovakvu muziku.
     Konačno je produkcija odgovarajuća,najviše zahvaljujući odsutnosti Ric Ocaseka.Bas i bubnjevi su konačno 'loud'n'proud'!Mix je gotovo savršen i jedino što me pomalo nervira su prve dve numere (ne računam 'Intro') koje zvuče nekako suvo.
     Za mene je ovo definitivno remek-delo.Koliko god njihove hardcore stvari razbijaju,ovaj album prikazuje Bad Brains u punoj formi.Drugačije,snažno i prokleto dobro!Sve moje zamerke su vezane za HR-ov vokal (posebno u naslovnoj numeri) ali to je,ukupno gledavši,zanemarljivo.
Intro
I Against I
House Of Suffering
Re-Ignition
Secret 77
Let Me Help
She's Calling You
Secret Love
Hired Gun
Return To Heaven
HR - vocals
Dr. Know - guitar
Darryl Jenifer - bass
Earl Hudson - drums


Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...