Претражи овај блог

среда, 19. октобар 2022.

BUY, BEG OR STEAL : The Clash (CBS,1977)

 

     Često uporedjivani sa Sex Pistols,Clash su posedovali istu sirovu energiju,ali su imali mnogo više da kažu.Dok su se lajavi anarhisti bunili protiv svga,za ljubav bilo čega,Clash su nudili socijalnu svesnost i protest protiv nepravde i siromaštva,za ljubav revolucije.
     Momci iz Clash su u vreme snimanja albuma provodili dosta vremena po pubovima zapadnog Londona i pisali pesme o onome što znaju:sukobima sa policijom,sukobima crnih i belih,sukobima svake vrste.
     Bilo da se radi o 'White Riot',koja govori o nezadovoljstu Britanske bele mladeži ili o 'London Burning' koja priča o drogama,dosadi i apatiji,Clash sumiraju utiske o tome kako je biti mladi Londonac u sedamdesetim.
     Uprkos nekim lošim recenzijama,band se domogao ugovora sa CBS i debi album je brzo snimljen.U Americi je izdat tek 1979,jer su u CBS smatrali da se neće dobro prodavati s' one strane Atlantika..
     Album je odzvanjao arogancijom mladosti koja ima nešto da kaže.Svaki član je uneo sopstvene uticaje,bilo da se radi o Strummerovom rockabillyu,Mick Jonesovom rock dodvoravanju Stonesima i Mott The Hoople ili Simononovom Brixton reggaeu,ono što smo dobili je jedinstvena mešavina.
     Politizovan bes i ulični refreni koji su transformisali britanski punk u moćno socijalno oružje.,zvuk koji je označio radjanje pobune,to je 'The Clash'!

Janie Jones
Remote Control
I'm So Bored With The USA
White Riot
Hate And War
What's My Name
Deny
London's Burning
Career Opportunities
Cheat
Protex Blue
Police & Thieves   (Junior Murvin)
48 Hrs.
Garageland
Joe Strummer - vocals,lead & rhythm guitar
Mick Jones - lead guitar,lead & backing vocals
Paul Simonon - bass
Terry Chimes - drums

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...