Претражи овај блог

субота, 29. октобар 2022.

Pezband

 


     Poreklom iz iste države kao i Cheap Trick (Illinois),Pezbend su bili dobar,povremeno izuzetan power pop bend,koji se specijalizovao za veoma melodičan hard rock sa slatkim,višedelnim harmonijama.
     Vodjeni blues pevanjem Mimi Betinisa i Jeff Beck gitarama Tommy Gawende,debitovali su istoimenim albumom 1977.Drugi Lp,'Laughing In The Dark',1978,sadrćavao je visok procenat veoma dobrih pesama,odličnu produkciju i divan neodostatak arogancije i proračunatosti,koji su se lagano infiltrirali u svaki iole pristojan Američki power pop band.
     pozitivne reakcije nisu izostale,ali power pop/hard rockom su dominirali Cheap Trick,a svi ostali su morali da se nekako snadju u takvom poretku.Za grupe poput Pezband to je značilo znatno manje medijske zastupljenosti nego što su to zaslužili.Tu je bio i drugi problem - bend nije uspeo da snimi bar još jedan LP dobar kao 'Laughing In The Dark',niti su uspevali da maničnost live nastupa ponove u studiju.Ostatak njihovih studijskih napora je ,pa recimo podnošljiv,ali samo nagoveštava za šta je ovaj bend bio sposoban.
     Pezbend je prosto nestao sa scene početkom osamdesetih,što je prava šteta jer se radilo o veomaq nepretencioznom,simpatičnom i zabavnom bendu.

Pezband  (Passport,1977)


Laughing In The Dark  (Passport,1978)


Cover To Cover  (Passport,1979)



links in...

1 коментар:

  1. https://www26.zippyshare.com/v/3FcVpR8P/file.html
    https://www26.zippyshare.com/v/dpub8av0/file.html
    https://www26.zippyshare.com/v/T922VXLp/file.html

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...