Претражи овај блог

понедељак, 31. октобар 2022.

Ritual Tension

 


     Braća Nathem,Ivan i Andrew,svirali su krajem sedamdesetih u punk bendu Crop,u San Franciscu.1980,Crop se sele u New York,gde ih Ivan napušta,nezadovoljan muzičkim pravcem benda i osniva Carnival Crash sa John Griffin Morisseyem i Norman Westbergom (kasnije u Swans)..Bend se raspada tokom snimanja u studiju i Ivan (kao Ivan X.) snima solo singl.
     1983,braća Nathem ponovo sviraju zajedno  pod imenom Tension (uz ritam mašinu) i dobijaju pozitivne kritike za svoje nastupe.
     Claire Lawrence-Slater (kasnije u Honeymoon Killers) i Michael Jo proširuju postavu,koja započinje aktivno da nastupa po klubovima.Claire je ubrzo zamenio basista Marc Sloan.
     Pre realizacije debi albuma za sopstvenu firmu Sacrifice,1986,Ivan je svirao bubnjeve na sessionima za Swans albume 'Greed' i 'Holy Money'.
     1987,sa novim bubnjarem Michael Stockleyem,izdaju EP 'Hotel California'.Na ovom EPu se nalazi osmominutna dekonstrukcija Eagles pesme i njihova karakteristična tema,'The Grind',veoma popularna na live nastupima.
     Popularnost grupe je konstantno rasla,pa su privukli pažnju vlasnika CBGB's kluba,Hilly Kristala,koji im je producirao živi album 'The Blood Of The Kid',snimljen naravno u CBGB's.
     'Expelled' je izdat 1989,nakon čega se grupa raspala.
     2018 su ponovo krenuli sa živim svirkama a 2020 su objavili i novi LP,'It's Just The Apocalypse,It's Not The End'.

I Live Here+Hotel California  (Sacrifice,1987)


The Blood Of The Kid  (CBGB's/Celluloid,1987)


Expelled  (Safe House,1989)


...in coms

     






1 коментар:

  1. https://www106.zippyshare.com/v/88vrKjDD/file.html
    https://www106.zippyshare.com/v/S1Kl1eDJ/file.html
    https://www106.zippyshare.com/v/BDdde0DK/file.html

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...