Претражи овај блог

понедељак, 16. јануар 2023.

Buggles

 


     Buggles su 1977 osnovali Trevor Horn,Geoff Downes i Bruce Wooley,mada ih je Woolley napustio posle par demo snimaka i osnovao sopstveni bend,Camera Club (Woolley je i ko-autor 'Video Killed the Radio Star' i 'Clean Clean',koje se pojavljuju i na albumu 'The Age Of Plastic' Buggles i na albumu 'English Garden' Camera Club-a).
     Zvuk Buggles je bio promišljeno sintetizovan u skladu sa tehnološkom tematikom njihovih pesama.Neverovatan uspeh postižu sa singlom 'Video Killed The Radio Star (prvi spot koji je emitovan na MTV-u).Album 'The Age Of Plastic' takodje postiže lep komercijalni uspeh ali sledeći singlovi skinuti sa njega ne uspevaju da se probiju u top-40.
     Tokom 1980,Horn i Downes,na opšte čudjenje,pridružuju se grupi Yes na snimanju albuma 'Drama' i turneju koja je usledila,da bi se 1981 vratili kao Buggles sa albumom 'Adventurers In Modern Recording'.Posle slabe prodje ovog izdanja,Horn i Downes nastavljaju odvojenim putevima;Horn kao uspešan producent i vlasnik ZTT Records,a Downes kao klavijaturista supergrupe Asia.
     Od 1998,povremeno ponovo nastupaju zajedno izvodeći numere Buggles.

The Age Of Plastic  (Island,1980)


Adventurers In Modern Recording  (Carrere,1981)




...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/UM8lkCrb#AtM1SNRWi1G1Btlqo9iui962scfP5m2nOl51nut_zB0
    https://mega.nz/file/lJ90STYY#MBfsXY6s4yfVgaDiQ-dBc9t6xvbUQVYbpnzhrlDJmQc

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...