Претражи овај блог

петак, 27. јануар 2023.

Ostro 430

 


     Jedan od bitnih sastava NDW pokreta sa kraja sedamdesetih i početka osamdesetih  je 'all-female' band iz Dusseldorfa (Martina Welth,Bettina Florchinger,Marta Welling i Monika Kellermann), Ostro 430. Devojke su imale punk ambicije donekle razvodnjene njihovom živahnim,'day-glo' pop tendecijama - bez gitara,puno klavijatura,eksplozivni saxofon,melodičnost...Poput Romeo Void ili Edith Nylon,Ostro 430 su pokušale da upare svoj punky-new wave sa subverzivnom lirikom (sex,feminizam...) koja je ublažavala 'dance' prirodu njihovh pesama.
     Prvi album,'Durch Dick & Dunn' je genralno mnogo siroviji i oskudniji po pitanju produkcije a tna njemu se nalazi i njihov,tada,koncertni favorit 'Sexueller Notstand',koja neobičnu ljubavnu priču predstavlja sa uznemirujućim bubnjevima,minimalističkom bas linijom,klavijaturama i trunčicom saxofona u X-Ray Spex stilu.
     U vreme drugog albuma,kao i većina njihovih NDW kolega,polako su se pomerale ka synth-popu,'peglajući' svoj zvuk ali uz dovoljno oštrine (kao u mračnoj 'Normal') da ne potonu potpuno u new wave bljutavost.
     Raspale su se u proleće 1984,da bi ponovo nastupile na koncertu u Dusseldorfu 1999.

Durch Dick & Dunn  (Schallmauer,1981)


Weiber Wie Eir  (Schallmauer,1983)




...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/0QlBEY6A#ApTTEg3vGKKJdceYNuyBsZFQczoXcrP-1SNZSH59-0M
    https://mega.nz/file/NR8inKoA#OuWESX9ICo07A8QWZR_Dq1t8TPJcTwa5jTO8jK2ZxfY

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...