Претражи овај блог

понедељак, 13. март 2023.

Claudia Brucken

 


     Sa svojim prepoznatljivim 'ice maiden' vokalom,Claudia Brucken je nesporna kraljica kinematografskog avant-popa.
     Šira javnost ju je prvi put zapazila u grupi Propaganda i priči o Dr. Mabuseu, koju je producirao Trevor Horn.Claudia,Susanne Freytag,Michael Martens i Ralf Dorper, svoj odlično ocenjen debi album,'A Secret Wish', izdaju 1985 za ZTT.Uprkos priznanju kritike i dobroj prodaji Propaganda se raspada usled poslovnih i kreativnih nesuglasica.
     Ostajući u ZTT,Claudia osniva Act sa elektro pionirom Thomas Leerom.Duet snima album 'Laughter,Tears & Rage',1988,koji je odlikovala bujna sintetička dinamika sa blagim dodirom glamoura.
     1991 objavljuje prvi solo LP,'Love And Million Other Things' za Island Records a onda se neko vreme povlači iz muzičkog biznisa.
     1998,Propaganda se,na kratko,ponovo aktivira,a većinu prve dekade novog milenijuma Claudia prvodi radeći sa Paul Humphrey-em (OMD) u okviru projekta OneTwo.
     Od tada je izdala još dva albuma pod svojim imenom a 2011 se pojavila kompilacija 'Combined' kao pokušaj retrospektive celokupne karijere Claudie Brucken.

Combined  (Salvo/ZTT,2011)



...in coms

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...