Претражи овај блог

петак, 26. мај 2023.

Kissing The Pink

 


      Često napadani od strane muzičke štampe,Kissing The Pink su svirali hibrid soula,elektronike i synthpopa.Iako je takav zvuk bio popularan početkom osamdesetih,Kissing The Pink su jedva dospevali u Britanski Top-40,dok su u Americi bili totalno nepoznati osim za teške new wave fanove.
     Band je osnovan 1980 u Londonu i svi članovi (Nick Whitecross,Jon Kingsley Hall,Peter Barnett,Simon Aldridge,Stephen Cusack,George Stewart,Josephine Wells) su živeli u istoj kući u severnom Londonu.
     Prvi LP,'Naked',snimaju 1983 a zatim sledi drugi,'What Noise',1984.Do 1986 i albuma 'Certain Things Are Likely' skratili su ime u KTP.Ovo je njihovo najkomercijalnije izdanje i na neki način je ustupak izdavačkoj kompaniji koja je od njih očekivala hitove.Hitovi su izostali osim naslovne numere koja je stigla do prvog mesta Billboard dance charts.
     1988,Whitecross,Hall i Stewart,ponovo vraćaju staro ime i 1993 snimaju slab album 'Sugarland' na kome su kombinovali psihodeliju i dance pop.
     Whitecross,Hall i Stewart nastavljaju da rade zajedno i učestvovali su na mnogim dance snimcima tokom devedesetih.

Naked  (Magnet,1983)


What Noise  (Magnet,1984)


Certain Things Are Likely  (Magnet,1986)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/UcEnwBgC#W8P6yu1hZqCpNkt1FX3hhm3qifjqGtXOcrN_Xp6rfAk
    https://mega.nz/file/5Z9CwITB#ZpN8pHJeM-SMjCnWUhHDBYw_WhASMbAKPsyMiqlsY2M
    https://mega.nz/file/dZkyTJDD#JyETEDVpnPq0bRD9_4lptjrQ2pTBkjmMV67UyI2febQ

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...