Претражи овај блог

уторак, 13. јун 2023.

Girls At Our Best!

 


     Verovatno najbolji bend sa početka osamdesetih koji nikada nije imao singl na zvaničnim top-listama,iako su tokom svoje kratke,ali veličanstvene dvogodišnje karijere,redovno bili prisutni na indie-listama.
     Njihov prvi SP je obožavana 'Getting Nowhere Fast',pesma koja je ustvari B strana za 'Warm Girls'.'Warm Girls',osim što je obezbedila ime za grupu,imala je toliko ideja i motiva upakovanih i jednu pesmu da bi ukazala na mogući dalji pravac u razvoju Girls At Our Best! (nije ni čudo da su finalni rif ponovili u 'Fast Boyfriends' - previše je dobar za samo jednu pesmu).
     Uspeh debi singla na indie listama pratili su i sledeći - 'Politics' i 'Go For Gold' - što im obezbedjuje i učešće u programu John Peela.
     Njihov jedini LP,'Pleasure',bio je toliko drugačiji od ostatka post-punk/indie scene,da i danas zbunjuje nove slušaoce.I kao što Peel jednom reče za Roxy Music:''It just doesn't seem to relate to anything else''.
     

Pleasure  (Cherry Red,2009)


...in coms

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...