Претражи овај блог

петак, 9. јун 2023.

Haskels

 


     Punk kvartet iz Milwaukee-a,osnovan 1977.Njihov bazični zvuk je bio tipično Midwestern tumačenje proto-punk hrabrosti,glam obojenog režanja i power-pop melodičnosti uz ogromnu dozu zajedljivog humora karakterističnog za sve rock čudake iz tog područja.
     Gitarista Presley Haskel (pravo ime Jerome Brish) i basista Richard LaVallere su delili kompozitorske i vokalne dužnosti,i razlika izmedju njihovih stilova dala je grupi zaista jedinstvenu 'dvostruku ličnost'.Presleyeve pesme su u osnovi pravoverni New York/Detroit rock iz sedamdesetih,dok je Richard težio čudnijem i nadrealnom,čemu će se definitivno posvetiti po raspadu Haskels (sa bubnjarem Guy Hoffmanom) u okviru art-punk tria Oil Tasters,početkom osamdesetih.
     Originalna postava se raspala 1979,bez objavljenih snimaka,a jedini vinil,singl 'Taking The City By Storm',izdat je 1980 sa Presley Haskelom kao jedinim originalnim članom.
     Album 'The Haskels' je snimljen još 1979 i trebalo je da bude vinilni debi banda,no,nažalost dugo godina se čekalo na njegovo objavljivanje.

The Haskels  (Splunge Communications Inc,2019)



...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...