Претражи овај блог

среда, 7. јун 2023.

M (Robin Scott)

 


     M je new wave/synthpop projekat koga je osnovao Robin Scott.Scott je pohadjao Croydon Art College,krajem šezdesetih,gde je upoznao Malcolm McLarena i povezao ga sa modnim guruom Vivienne Westwood,ali je odbio da bude umešan u njihovu prodavnicu odeće SEX i posvetio se muzičkoj karijeri.
     Debitovao je albumom 'Woman From The Warm Grass' na kome ga prati band Mighty Baby,1969.U sedamdesetim je pokrenuo multimedijalni projekat the Voice a potom neko vreme putovao po Svetu.1972 radi demo snimke sa članovima grupe Camel a 1973 osniva band sa Pete Thomasom (kasnije u Costellovim The Attractions).Zatim počinje saradnju sa Roogalator.Producirao im je dva singla a potom i album 'Play It By Ear' koji je izdala Scottova firma Do It Records (odgovorna i za prvi singl Adam &The Ants),kada je Virgin odbio snimljeni materijal.Neko vreme provodi u Parizu gde radi producentski posao u okviru kompanije Barclay,istovremeno snimajući i sopstveni materijal.
     Koristeći pseudonim 'M' i unajmivši grupu session muzičara snima singl 'Pop Muzik',koji postaje svetski hit.Kao M,Scott je uradio tri albuma,od kojih treći 'Famous Last Words',nije ni izdat u Britaniji.1982 ko-producent je Japanske zvezde u usponu Ryuichi Sakamota i singla 'The Wedding Dance' svoje supruge Brigit Novik (prateći vokal na M albumima).
     1983/84 snima album sa Afričkim muzičarima,'Jive Shikisha!',koji je objavljen tek 1998.
     Poslednji LP,'Emotional DNA' objavio je 2017.
     

Famous Last Words  (Sire,1982)


The Official Secrets Act  (MCA,1980)


New York-London-Paris-Munich  (MCA,1979)



links in...




1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/NAd0GTaQ#v9eDRefQmpceIU_3WDM7TpoIjcVlw0319tNjooZjp78
    https://mega.nz/file/BB13XDhR#TofjNYJs6BGZbbpf0VyYsRKgRfrNrKR3Fq5T08K8WJg
    https://mega.nz/file/wc0EFBSI#GAwlKZkDJlQkTgC3oVUW9_9M90XhM8DoDsTSklIjOc0

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...