Претражи овај блог

недеља, 24. септембар 2023.

Cristina

 

My life is in a turmoil, My thighs are black and blue/ My sheets are stained, so is my brain/ What’s a girl to do?

     Christina Monet-Palaci,poznatija kao samo Cristina,ćerka Francuskog psihoanalitičara i Američke spisateljice i ilustratorke,karijeru je počela kao autorka pozorišnih komada i kritičar u Village Voice-u,gde je i upoznala budućeg supruga Michael Zilkhu,ko-osnivača ZE Records,na čiji je nagovor počela da se bavi  muzikom.Zilkha joj je omogućio da snimi singl 'Disco Clone',1978,u produkciji,ni manje-ni više,bivšeg člana Velvet Underground,John Calea.
     Numera postiže kult popularnost,što je ohrabrilo ZE Records da 1980 objavi i Cristinin debi album,u produkciji August Darnella (Kid Creole & The Coconuts).Album uglavnom primenjuje dobitnu 'Disco Clone' formulu,od koje je odstupila na svom drugom albumu,'Sleep It Off',za čiju je produkciju bio zadužen Dan Was (Was Not Was).Ovaj LP donosi oštriji,više new wave zvuk uz Cristininu liriku koja se,na satiričan način,bavi urbanom dekadencijom.
     Album je komercijalno propao i Cristina je prestala da se bavi muzikom.
    Preminula je u New Yorku 2020,najverovatnije od posledica Covid-19.

Cristina  (ZE,1980)


Sleep It Off  (Mercury,1984)


PS : Omot albuma 'Sleep It Off' je delo Jean-Paul Goudea,koji je godinu dana kasnije iskoristio istu ideju radeći za Grace Jones.

links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/oFMVyDqZ#LYMZAVc6-b8r_C5WdGCyp1LMZUTHCt_QZWCt8JSorsA
    https://mega.nz/file/UZtxTZga#c6OWcKIVMJVMyY6KYwfwhryOOoxj2EmFKVS76SHVEFc

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...